Als je een tuin hebt, dan heb je een hek. Wanneer je geen kinderen hebt, dan zul je waarschijnlijk alleen kijken naar hoeveel onderhoud een hek kost voordat je hem aanschaft en hoe mooi je het hek vind. Maar wanneer je wel kinderen hebt, dan moet je plots rekening gaan houden met allerlei andere dingen om er voor te zorgen dat het ook veilig is voor je kind of kinderen. Hieronder geven we je een paar tips over hoe je kindvriendelijke tuinhekken kunt verwezenlijken.

Veilige keuzes maken

Ten eerste is het een kwestie van veilige keuzes maken als je gaat kijken voor een tuinhek. Het gaat als eerste erom dat de materialen die gebruikt worden in het hek veilige materialen zijn. Als je bijvoorbeeld kiest voor een houten hek, dan is het heel erg van belang dat je ervoor zorgt dat er geen splinters meer in het hek terug te vinden zijn. Mocht je kind dan namelijk aan het hek komen, dan wil je niet dat de handen vol gaan zitten met splinters. Ook moet het hek hoog genoeg zijn zodat je kind niet erover heen kan klimmen, anders heb je kans dat hij of zij namelijk ontsnapt. Als je een hek hebt met spijlen, dan is het ook belangrijk dat er genoeg ruimte zit tussen de spijlen. Anders heb je straks kans dat je kind tussen de spijlen vast komt te zitten. Een goede aanrader is een tuinhek van Hekkenwereld.

De poorten veilig maken

Als je ook nog door het hek naar buiten of naar binnen wilt kunnen, dan heb je ook nog een poort nodig. Maar je wilt natuurlijk niet dat je kind zomaar door die poort naar buiten kan gaan. Zorg daarom voor een poort met een kinderbeveiliging. Dit kan door meerdere sloten met elkaar te combineren, denk bijvoorbeeld aan een schuifslot en een sleutelslot. Ook is het goed om een poort te hebben die automatisch sluit, zo kan jij of iemand anders nooit het hek per ongeluk laten openstaan wat er voor zorgt dat je kind er vandoor gaat.

Het ontwerp moet veilig zijn

Als laatste moet ook nog het ontwerp veilig zijn, zo is het niet slim om een hek aan te schaffen met scherpe spijlen aan de bovenkant. Zorg het liefst voor zachte randen. Ook kan het leuk zijn om een hek te nemen met kleurtjes, zodat het je kind stimuleert.